Paradajz jeftiniji na kvantašu u Beogradu, Leskovcu i Šapcu | Cene povrća

Paradajz jeftiniji na kvantašu u Beogradu, Leskovcu i Šapcu | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beograd, Leskovcu i Šapšcu zabeležena je raznovrsna ponuda povrtarskih kultura na prodajnim punktovima.

Na kvantaškoj pijaci u Beograd prodaja je bila prosečna. Pad cena evidentiran je kod boranije, brokoli, karfiola, krompira, mladog crnog luka, paprike, paradajza, patlidžana, praziluka, tikvice. Skuplji su bili spanać, zelena salata i zelje.

Na kvantašu u Leskovcu što se povrća tiče jeftiniji su bili boranija, kupus, papika babura, paradajz, paškanat i tikvica, a skuplji krastavac salatar, lubenica i beli luk.

Na kvantaškoj pijaci u Šapcu zabeležen je rast cena brokoli, celera, karfiola, praziluka, spanaća i zelene salate. Za razliku od njih jeftiniji su bili krastavac salatar, krompir, paradajz i tikvice.

Na Kalenić pijaci u Beogradu ponuda sezonskog domaćeg povrća je sve bolja iz nedelje u nedelju. Zabeležen je pad cena boranije, dinje, paprika, šargarepe i spanaća. Skuplja je bila lubenica u odnosu na prethodni period.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu došlo je do pada cena dinje, paprika, šilje, paprike babure, a rasta cene belog luka.

U Pančevu je zabeležena prosečna ponuda povrća. Skuplji su bili kelj, lubenica, paradajz i zelena salata. Za razliku od njih jeftinija su bili boranija, karfiol, zelen, tikvice, celer, krastavac salatar i šargarepa.

Na zelenoj pijaci u Čačku zabeležen je jedino rast cene crvenog krompira  i pad cena paprike šilje.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica