Paprika skuplja na kvantašima u Beogradu i Leskovcu | Cene povrća

Paprika skuplja na kvantašima u Beogradu i Leskovcu | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu i Leskovcu bila je bolja ponuda povrća.

Na kvantašu u Beogradu bolja ponuda krastavca kornišona na prodajnim punktovima uslovila je pad cena u odnosu na prerhodni period. Ponuda paprike, krompira, patlidžana, crnog luka, paradajza i kupusa bila je na zadovoljavajućem nivou. Evidentiran je rast cena dinje, blitve, paprike ljute, paprike ostale, paprike šilje, mladog crnog luka, zelja i patlidžana. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, celer, karfiol, krastavac salatar, praziluk, spanać, zelena salata i zelen.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu skuplji su bili paprika i paškanat.

Na tezgama zelene pijace u Leskovcu zabeležen je rast cena blitve, boranije, krastavca salatara i kupusa.

Na Kalenić pijaci u Beogradu nastavljen je trend dobre ponude sezonskog povrća na pijačnim tezgama. Evidentirane su nešto niže cene brokoli, karfiola, ljute paprike i spanaća, a skuplji su bili tikvica i beli luk.

Na zelenoj pijaci u Čačku kupci su za krompir trebali da izdvoje od 40 do 50 din/kg, a za paradajz od 60 do 80 din/kg. Prodajna cena kupusa varirala je od 20 do 35 din/kg, dok je kod paprike iznos varirao od 80 do 120 din/kg. Krastavac kornišon mogao se pazariti po dominantnoj ceni od 100 din/kg, a šargarepe 60 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica