Pad cena povrća na pijacama | Cene povrća

Pad cena povrća na pijacama | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu ponuda povrtarskih kultura bila je bogatija, a u prodaji se pojavilo i zelje.


Na kvantaškoj pijaci u Beogradu obimnija ponuda celera, cvekle, mladog kupusa, spanaća, patlidžana, mladog luka i zelene salate glavni su razlog pada cena u odnosu na prethodni period. Za razliku od njih skuplji su bili brokoli, kelj i krastavac salatar.

Na kvantašu u Leskovcu niže su bile cene cvekle, luka crnog mladog, paškanata, praziluka, rotkvice, spanaća i zelene salate.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu bili su jeftiniji brokoli, krastavac salatara, paradajz i rotkvice.

Na zelenoj pijaci u Čačku  kupci su za zelenu salatu trebali da izdvoje 40 do 50 dinara, za krompir i šargarepu od 50 do 60 din/kg, za crni luk od 70 do 80 din/kg, dok je spanać uglavnom koštao oko 100 din/kg. Za brokoli je trebalo izdvojiti 280 din/kg, a za papriku 320 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Užicu krompir je zadržao primat u ponudi i prodaji. Zelena salata i mladi luk kojih je bilo u ponudi boljeg su kvaliteta nego prethodnog perioda.

Na zelenoj pijaci u Loznici je bila dobra ponudu povrća na tezgama. Skuplji su bili krastavac salatar, beli luk, ljuta paprika, patlidžan, paškanat i celer. Niže su bile cene blitve, mladog kupusa i mladog crnog luka.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica