Odlična ponuda sezonskog povrća | Cene povrća

Odlična ponuda sezonskog povrća | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu bila je zadovoljavajuća ponuda domaćeg i uvoznog povrća na prodajnim punktovima. Cene su se kretale u zavisnosti od ponude i tražnje.

Obim prodaje na kvantašu u Beogradu bio je dobar. U pogledu cena možemo reći da su jeftiniji bili brokoli, mladi crni luk, paprika šilja, patlidžan, paprika ostala i zelena salata.

Na kvantašu u Leskovcu zabeležen  je pad cena celera, cvekle, kupusa, luka crnog, rotkvice, i spanaća. Skuplja je u odnosu na prethodni period bila zelena salata.

Na zelenoj pijaci u Čačku bila je dosta dobra ponuda sezonskog povrća. Šargarepa i krompir su se mogli pazariti po ceni od 50 do 60 din/kg. Za crni luk su kupci trebali da izdvoje od 70 do 80 din/kg, a za papriku do 320 din/kg. Ponuda spanaća bila je znatno lošija a cena se kretala od 100 din/kg, a kod brokoli iznos od 280 din/kg. Glavica zelene salate mogla se pazariti za 40 do 50 dinara. Zahvaljujući dobroj ponudi praziluka cena se kretala od 60 do 70 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je rast cena luka crnog, peršuna lišćara i pad cene spanaća.

Na pijačnim tezgama u Kraljevu skuplja je bila tikvica.

Zelena pijaca u Loznici bila je bogata. Kod povrća su bili skuplji krastavac salatar, beli krompir, paprika babura, peršun korenaš i spanać. Pad cena zabelen je kod celera i tikvice.

Požarevačku zelenu pijace karakterisao je rast cena krompira, kupusa, crnog luka i šarenog pasulja. Za razliku od njih jeftiniji su bili pasulj beli i paškanat.

Na zelenoj pijaci u Pirotu zabeležen je pad cene paradajza.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica