Odlična ponuda krompira, crnog luka i šargarepe | Cene povrća

Odlična ponuda krompira, crnog luka i šargarepe | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu zabeležena je zavidna ponuda paradajza iako je temperatura bila dosta niska u jutarnjim satima. Najzastupljeniji su bili krompir, crni luk, šargarepa i kupus. Na kvantašu u Leskovcu mogao se nabaviti mladi crni luk iz uvoza.

Na kvantašu u Beogradu je protekle nedelje zabeležena je solidna ponuda povrtarskih kultura ali je ipak nastavljen trend slabe prodaje. Na prodajnim punktovima, najzastupljeniji su bili krompir, crni luk, šargarepa i kupus, a na zavidnom nivou bila je ponuda paradajza uprkos niskim temperaturama u ranim jutarnjim satima. Slaba ponuda krastavca salatara uslovila je primetan rast cene na čak 260 din/kg. Skuplji su još bili brokola, blitva, kelj, crni luk i patlidžan. Za razliku od njih, jeftiniji je bio praziluk.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležena je ponuda mladog crnog luka, kao i ponuda brokole i karfiola iz uvoza. Došlo je do pada cene celera i zelene salate. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili krompir, kupus, beli luk, crni luk, praziluk i rotkvica.

 Na zelenoj pijaci u Leskovcu je evidentiran rast cena brokole, belog luka, crnog luka, praziluka i rotkvice. U Šapcu ponuda povrća je takođe, bila dobra. Rast cene evidentiran je kod šampinjona, a pad kod rotkvice.

Na zelenoj pijaci u Pančevu su bili skuplji brokoli, karfiol, krastavac salatar, paradajz, beli pasulj, peršun korenaš, šampinjoni i zelena salata. Pad cena zabeležen je kod celera, crnog luka i šargarepe.

Na zelenoj pijaci u Požarevcu skuplji su bili cvekla, karfiol, beli luk i paprika ljuta. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili, celer, crni luk, tikvica i peršun korenaš.

Pijačne tezge u Čačku bile su dobro snadbevene povrćem. Ponuda, tražnja i cene povrtarskih kultura nisu se menjale u odnosu na prethodni period.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica