Na pijacama prvi kornišoni | Cene povrća

Na pijacama prvi kornišoni | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu zabeležena je prva ponuda kornišona na prodajnim punktovima.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu slabija je bila ponuda boranije, dinje, karfiola, krastavca salatara, mladog crnog luka, paprike babure i šilje, praziluka i tikvica, što je uticalo na rast cena ovih proizvoda. Bolja ponuda crvene paprike u ovom period uslovila je nižu cenu.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu bili jeftiniji paprike babure, paprike ostale i tikvice. Skuplji su bili krastavaca salatar i zelena slata.

Na Kalenić pijaci u Beogradu ponuda povrća bila je solidna, ali je obim tražnje bio bolji. Skuplji su bili blitva, dinja i lubenica. Jeftiniji su bili boranija, paprika ljuta, paprika ostala i paprika šilja.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu došlo je do rasta cena dinje i krastavca salatara. Za razliku od njih evidentiran je pad cene patlidžana.

Na zelenoj pijaci u Čačku najčešća prodajna cena lubenice iznosila je 40 din/kg, šargarepe 60 din/kg. Cena krompira i krastavca kornišona varirala je od 40 do 50 din/kg, a kupusa od 20 din/kg do 35 din/kg. Za papriku je trebalo izdvojiti od 80 do 100 din/kg, a za boraniju 150 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica