Na pijacama prve borovnice, marele i rane kruške | Cene voća

Na pijacama prve borovnice, marele i rane kruške | Cene voća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu zabeležena je prva ponuda borovnice i višnje marele.

 

Na pojedinim prodajnim punktovima na kvantašu u Beogradu bilo je domaće breskve, kajsije i nektarine. U odnosu na prethodni period skuplje su bile jagode, a jeftinije breskva, kajsija, nar i limun.

Na pijaci Skadarlija u Beogradu u ponudi po prvi put ove sezone bilo borovnice i krušaka domaće proizvodnje. Ponuda jagoda bila je malo lošija zbog svakodnevnevnih kiša. To se odrazilo na rast cene, a skuplji su još bili grejpfruti i kivi. Pad cena zabeležen je kod limuna, maline i nara.

Na kvantašu u Leskovcu evidentirana je prva ponuda kajsije. Skuplja je bila jagoda, a niže su bile cene kruške, nektarine, trešnje, breskve.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu, na tezgama su se pojavile nektarina i dinja. Zabeležen je rast cene jagode, a pad cene trešnje.

Na pijačne tezge u Loznici su stigle prve kajsije, breskve, nektarine, višnje, maline i borovnice. Standardno dobra bila je ponuda jagode i trešnje. Rast cene trešnje i pad cene višnje u odnosu na prethodni period.

Na zelenoj pijaci u Čačku cena trešnje kretala se u rasponu od 100 do 200 din/kg. Za jagode su kupci trebali da izdvoje od 100 do 180 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica