Na pijacama bogatija ponuda mladog crnog luka | Cene povrća

Na pijacama bogatija ponuda mladog crnog luka | Cene povrća

Na pijacama evidentirana bogatija ponuda mladod crnog luka, mladog kupusa, spanaća i zelene salate.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu evidentirana je bogatija ponuda mladog crnog luka, mladog kupusa, spanaća, šargarepe i zeleni u odnosu na prethodni period. Prodaja proizvoda bila je prosečna. U pogledu cena možemo reći da su jeftiniji bili blitva, krastavac salatar, mladi kupus, paprika, peršun lipćar, tikvica, zelena salata i zelje. Za razliku od njih skuplja je bila brokola. Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu jeftiniji je bio paradajz. Cene ostalih proizvoda nisu se menjale.

Na Kalenić pijaci  zabeležena je sve bogatija ponuda sezonskim povrćem na pijačnim tezgama, naročito zelenom salatom, rotkvicama, zeljem i mladim lukom. Niže su bile cene kelja pupčara, krastavca salatara, patlidžana i zelja, dok je rast cena evidentiran kod kelja, mladog kupusa i rotkvica.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu su se po prvi put pojavili jagoda i mladi kupus. Evidentiran je pad cene blitve, krastavca, peršuna, spanaća i zelene salate. Na zelenoj pijaci u Pančevu rast cena evidentiran je kod belog luka, ljute paprike, paradajza, zelene salate i šargarepe.

U Loznici je zabeležena bogata ponuda domaćeg i uvoznog povrća. Jeftiniji su bili blitva, kupus i krastavac salatar. Za razliku od njih rast cena evidentiran je kod mladog kupusa. Na pijaci u Čačku jedino je skuplji bio krompir.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica