Na kvantašu u Leskovcu prve domaće babure i boranija | Cene povrća

Na kvantašu u Leskovcu prve domaće babure i boranija | Cene povrća

Na pijacama asortiman povrtarskih kultura bogatiji je iz nedelje u nedelju. Kalitet domaćih sezonskih proizvoda ne izaostaje za uvoznim.

Na kvantašu u Beogradu zabeležen je rast cena brokoli, karfiola, krompira starog, paškanata, peršuna korenaša, žutog pasulja i zeleni. Za razliku od njih jeftiniji su bili boranija, dinja, kelj, lubenica, paprika i paradajz.

Kvantašku pijacu u Leskovcu karakteriše pad cena dinje, belog luka, crnog luka, paprike šilje. Skupli su bili krastavac salatar, kupus, paškanat, tikvica.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu bolja ponuda sezonskog povrća na pijačnim tezgama uslovila je pad cena krastavca salatara, mladog krompira, lubenice, paradajza, paškanata, peršuna korenaša i patlidžana. Za razliku od njih skuplji su bili crni luk, mladi crni luk, rotkvica i spanać.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cena dinje, luka belog, paprike šilje, paradajza i tikvice. Skuplji su bili celer, lubenica i šargarepa.

Na zelenoj pijaci u Loznici što se povrća tiče zabeležen je pad cena kod boranije, cvekle, paprika, pečurke i zeleni. Za razliku od njih više su bile cene celera, kupusa, celera, crnog luka.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica