Na kvantašu u Beogradu poskupeo kelj | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu poskupeo kelj | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu evidentirana je veoma dobra ponuda mladog kupusa, mladog krompira, tikvice što je uticalo na pad cena ovih proizvoda. Pored njih jeftiniji su bili zelena salata, spanać, praziluk, mladi crni luk, brokoli, karfiol i paprika iz uvoza. Skuplji je jedino bio kelj.

U Leskovcu što se povrća tiče skuplja je bila paprika šilja, a jeftiniji praziluk i mladi kupus.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu nastavljen je trend dobre ponude povrća na pijačnim tezgama, a i potražnja je bila nešto bolja. Jeftinji su bili brokoli, dinja, karfiol, mladi krompir, kupus i tikvica. Rast cena zabeležen je kod krompira, patlidžana i paprike babure.

Na zelenoj pijaci u Loznici sve je bogatiji asortiman povrtarskih kultura. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili beli luk, cvekla i zelena salata. Za razliku od njih pad cena evidentiran je kod kelja, krastavca salatara, paradajza, rena, rotkvice, tikvice i šargarepe.

Na zelenoj pijaci u Čačku je bila dobra ponuda povrća, a najviše se prodavao krompir, kupus, crni luk, zelena salata i spanać. Skuplja je u odnosu na prethodni period bila paprika šilja iz uvoza.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica