Mladi kupus i krompir iz uvoza našli se na tezgama | Cene povrća

Mladi kupus i krompir iz uvoza našli se na tezgama | Cene povrća

Prvi put se ove sezone na kvantašu u Beogradu mogao kupiti mladi kupus iz uvoza po ceni od 130 din/kg. Takođe je zabeležena ponuda uvoznog mladog krompira po ceni od 165 din/kg.

Na kvantašu u Beogradu skuplji su bili paprika (babura, ljuta i šilja), šampinjoni, kelj, celer i tikvice. Za razliku od njih niže su bile cene blitve, brokoli, karfioa, krastavca, mladog crnog luka, paradajza, patlidžana, šargarepe i spanaća.

Kvantašku pijacu u Novom Sadu odlična ponuda domaćeg sezonskog povrća, krastavca i paprika iz uvoza. Cene poljoprivrednih proizvoda uglavnom su mirovale.

Na kvantašu u Kraljevu su se mogli pazariti sezonsko povrće kao i tikvice iz uvoza. Jeftiniji su bili krompir, crni luk, a skuplji praziluk.

Na kvanašu u Leskovcu zabeležena je solidna ponuda krastavca salatara, paradajza i paprike ljute iz uvoza. Došlo je do pada cena celera, krompira, crnog luka, spanaća i zelene salate.

Na kvantašu u Šapcu bila je dobra ponuda sa crnim lukom, krompirom, kupusom, krastavcem, brokolijem, paradajzom i paprikom iz uvoza. Jeftiniji je jedino bio beli luk.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu evidentiran je pad cene belog pasulja tetovca u odnosu na prethodni period.

Na zelenoj pijaci u Loznici bila je dobra ponuda povrća. Zabeležen je pad cene šarenog pasulja.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica