Mladi krompir jeftiniji, a paprika skuplja | Cene povrća

Mladi krompir jeftiniji, a paprika skuplja | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu evidentirana je nešto slabija ponuda povrtarskih kultura na prodajnim punktovima u odnosu na prethodni period.

Na kvantašu u Beogradu skuplji su bili blitva, krastavac salatar, mladi crni luk i zelena salata. Pad cena evidentiran je kod brokoli, celera, karfiola spanaća i crnog luka.

Na kvantašu u Leskovcu zabeležen je rast cena celera, krastavca salatara, belog luka, šargarepe i zelene salate. Jeftiniji su bili krompir, kupus, paradajz i spanać.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu ponuda i potražnja su slične kao u prethodnom periodu. Nastavljena je dobra ponuda, naročito sezonskog povrća. Niže su bile cene brokole, mladog krompira, kupusa, mladog crnog luka, paprike babure i šilje, šargarepe, tikvica i zelja, dok je rast jedino evidentiran kod paprike. Potražnja je bila na zavidnom nivou.

Na pijaci u Pirotu što se povrća tiče jeftiniji su bili mladi kupus i tikvice.

Dobra ponuda povrća bila je na zelenoj pijaci u Loznici. Evidentiran je rast cena brokoli, kelja, krastavca salatara, belog luka, paradajza, rotkvice, praziluka, zelene salate i šargarepe. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili paškanat, spanać i tikvice.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica