Mladi krompir iz Francuske popunio tezge | Cene Povrća

Mladi krompir iz Francuske popunio tezge | Cene Povrća

Na pojedinim prodajnim punktovima kvantaša u Beogradu mogao se pazariti mladi krompir iz Francuske po ceni od 180 din/ kg.

Na kvantašu u Beogradu ponuda povrća bila je dobra a prodaja prosečna. Skuplji su bili boranija, krastavac kornišon, krastavac salatar, paradajz, čeri paradajz i tikvice. Za razliku od njih niže su bile cene brokolija, cvekle, karfiola, spanaća, zeleni i zelene salate. Prvi put, pojavio se mladi krompir iz Francuske.

Na kvantašu u Leskovcu zabeležen je pad cena karfiola i spanaća, dok su skuplje bile tikvice. Na zelenoj pijaci u Leskovcu evidentiran je rast cene patlidžana.

U Čačku na zelenoj pijaci koštali krompir, šargarepa, karfiol i tikvice su koštali od 50 do 60 din/kg. Za paradajz su kupci trebali da izdvoje od 60 do 100 din/ kg, crni luk od 70 do 80 din/kg, a za papriku od 50 do 120 din/kg. Dominantna cena patlidžana iznosila je 70 din/kg.

Pijačne tezge u Pančevu, zahvaljujući još uvek lepom vremenu bile su dobro snabdevene poljoprivrednim proizvodima. Prodaja je bila, takođe, dobra, pošto je priprema zimnice još uvek u toku. Zabeležen je rast cena brokoli, kupusa, crnog luka, paprike babure, paprike ljute, paradajza, belog pasulja i šampinjona. Za rasliku od njih jeftiniji su bili krastavac salatar, patlidžan, zelena salata i šargarepa.

Na zelenoj pijaci u Loznici bila je nešto slabija ponuda boranije, paradajza i paprike što je uticalo na rast cena ovih proizvoda.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica