Mladi crni luk skuplji, a kupus jeftiniji | Cene povrća

Mladi crni luk skuplji, a kupus jeftiniji | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu raznovrsna ponuda sezonskog povrća. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili blitva, boranija, karfiol, krastavac salatar, kupus, lubenica, crni luk, paradajz, čeri paradajz, rotkvica, šargarepa i tikvica. Zabeležen je rast cena zelene salate, zelja, brokoli, patlidžana i mladog crnog luka.

Na kvantašu u Leskovcu zabeležen je rast cene mladog crnog luka. Niže su bile cene celera, krastavca salatara, krompira, kupusa, luka crnog, paprike ljute, paprike šilje, šaragarepe.

Na zelenoj pijaci u Loznici skuplji su bili šargarepa, zelena salata, rotkvica i peršun. Za razliku od njih niže su bile cene brokoli, krastavca salatara, mladog krompira, paradajza i tikvice.

Na tezgama zelene pijace u Pirotu evidentirana je bolja ponuda mladog kupusa i uvoznog paradajza, što je uslovio pad cena u odnosu na prethodni period.

Na zelenoj pijaci u Čačku  spanać je trebalo izdvojiti 130 din/kg, mladi kupus od 50 do 60 din/kg i zelena salata je koštala od 35 do 40 dinara za glavicu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica