Mali broj prodavaca i slaba ponuda voća zbog vanrednog stanja | Cene voća

Mali broj prodavaca i slaba ponuda voća zbog vanrednog stanja | Cene voća

Na pojedinim pijacama zabeležena je slaba ponuda voća, a usled varednog stanja. Na kvantašu u Beogradu i Šapcu zabeleženo je poskupljenje jabuka.

Na kvantašu u Beogradu evidentirana je nešto slabija ponuda limuna, što je dovelo do rasta cene u odnosu na predhodni period. Pored limuna bili su skuplji još kivi, mandarina i jabuke raznih sorti. Za razliku od njih niža je bila cena jagode.

Na kvantašu u Leskovcu bila je skuplja pomorandža. Pad cena zabeležen je kod ananasa, banane i mandarine.

Kvantaška pijaca u Šapcu bila je dobro snabdevena, a skuplji su bili limun, banana, pomorandža, kivi, nar, grejpfrut i jabuke.

Na zelenoj pijaci u Zaječaru, povodom vanrednog stanja koje je proglašeno na teritoriji Republike Srbije uvedene su i pojačane preventivne mere,pa je zabeležen mali broj prodavaca i slaba ponuda. Skuplji su bili limun, pomorandža, banana.

Na zelenoj pijaci u Čačku takođe je evidentirana jako slaba ponuda voća. Smanjen je broj proizvođača, ali se cene nisu značajnije menjale u odnosu na prethodni period. Cena limuna iznosila je 130 din/kg, pomorandže 70 din/kg, dok je cena jabuka u zavisnosti od sorte varirala od 50 do 60 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cena kruške i oraha, a porast cena pomorandže.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica