Kupus i paradajz skuplji na pijacama| Cene povrća

Kupus i paradajz skuplji na pijacama| Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu zabeležena je raznovrsna ponuda povrtarskih kultura i bolja prodaja u odnosu na prethodni period.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu jeftiniji su bili brokoli, krastavac, celer, karfiol, kelj, lubenica, crni luk, patlidžan, tikvice i zelje. Za razliku od njih skuplji su bili kupus, paradajz, praziluk, spanać i zelena salata.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu skuplji su bili kupus, paradajz, paškanat, rotkvica i šargarepe. Za razliku od njih niže su bile cene krastavca salatara, lubenice, belog luka, paprike šilje, praziluka, šaragarepe i tikvice.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu zabeležen je rast cena rotkvice, a pad cena krastavca salatara, lubenice, luka belog, luka crnog i tikvice.

Na pijačne tezge u Loznici bila je bogata i raznovrsna ponuda povrća. Grašak je znatno skuplji, prodavao se po ceni od 400 din/kg, jer je ponuda slaba. Pored njega skuplji su bili crni luk, paradajz, pasulj, peršun korenaš, peršun lišćar. Niže su bile cene krastavca salatara, paprike babure i tikvice.

Na zelenoj pijaci u Čačku cena mladog krompira iznosilla je 80 din/kg, a mladog kupusa 40 din/kg. Paprika i šampinjoni su se mogli kupiti po ceni od 200 do 220 din/kg, dok je veza salate koštala od 35 do 40 dinara. Obim prodaje bio je na zavidnom nivou.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica