Krastavac salatar jeftiniji u Leskovcu | Cene povrća

Krastavac salatar jeftiniji u Leskovcu | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu mije bilo značajne promene u pogledu ponude i prodaje povrtarskih kultura. Evidentiran je pad cena blitve, dinje, kelja, mladog kupusa, peršuna, paškanata i tikvice. Za razliku od njih skuplji su bili karfiol, paprika, paradajz, zelena salata i praziluk.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je ponuda povrća bila relativno dobra. Zabeležen je pad cene krastavca salatara.

Kvantaška pijaca u Šapcu bila je dobro snabdevena. Skuplji su bili blitva, kelj, čeri paradajz, šargarepa i pasulj beli (Gradištanac). Pad cena evidentiran je kod celera, karfiola, krompira, patlidžana, belog luka, crnog luka i praziluka.

Što se cena poljoprivrednih proizvoda tiče na zelenoj pijaci u Leskovcu evidentiran je pad cena brokoli i krastavca salatara u odnosu na prethodnu nedelju.

Na Kalenić pijaci u Beogradu ponuda i potražnja povrća bili su uobičajeni za ovaj period godine. Rast cena zabeležen je kod kelja pupčara, a pad kod brokoli, rotkvice, spanaća i peršuna lišćara.

Na zelenoj pijaci u Kragujevcu dobra je bila ponuda krompira, crnog luka, spanaća i zelene salate, a cene su bile nepromenjene u odnosu na prethodni period.

Na zelenoj pijaci Sremske Mitrovice skuplja je u odnosu na prethodni period bila rotkvica, a jeftiniji spanać i zelena salata.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica