Koliko košta KILOGRAM RIBIZLI na pijacama?

Koliko košta KILOGRAM RIBIZLI na pijacama?

Domaće maline, borovnice, i višnje marele pronašle su svoje mesto na zelenim i kvantaškim pijacama prošle nedelje. Evo koliko su kupci izdvajali za kilogram ovih voćaka.

ribizle i list na grani

Prva ponuda domaće maline, borovnice, breskve, nektarine i višnje marele zabeležena je na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu. Ponuda jagoda se znatno smanjila i cena je porasla. Pad cena zabeležen kod kivija i ananasa. U odnosu na prošlu nedelju slabija je ponuda jabuka, a bolja kajsija i trešnji.

Slaba do prosečna bila je ponuda voća na zelenoj pijaci u Pančevu, a najzastupljenija je bila trešnja po ceni od 180 din/kg. Ponuda jabuke, kruške i južnog voća bila je slabija u odnosu na prethodni period. Ananas, banana, breskva, grejpfrut, kivi, smokva suva.

Na kvantašu u Beogradu su se po prvi put ove sezone pojavile ribizle po ceni od 600 din/kg i višnje Marele po ceni od 150 din/kg. Ponuda trešanja bila je dobra, a jagoda malo slabija. Kao i prethodne sedmice ponuda južnog voća bila je prosečna a jabuka i krušaka slaba. Bolja ponuda breskve, kajsije i nektarine uslovila je pad cena u odnosu na prethodni period.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu protekle nedelje evidentiran je pad cena jabuka, kajsija, breskvi i nektarina. Dok je primetan rast cena jagode, limuna i kruške. Mogla se na nekoliko mesta pazariti trešnja.

Izvor: STIPS

Komentari (1)

Mirko

2022-06-20 11:02:36

Kakva je ovo sorta ribizli na slici? Ima cudne listove.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica