Kelj pupčar PRVI PUT ove sezone| Cene povrća

Kelj pupčar PRVI PUT ove sezone| Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu ponuda povrća je bila slabija na šta je uticalo hladno vreme u proteklom periodu, a posebno paradajza, paprike, brokoli, karfiola i tikvice, što se odrazilo na rast cena. Na zelenoj pijaci u Leskovcu po prvi put ove sezone mogao se pazariti kelj pupčar.

 

Na kvantašu u Beogradu skuplji su bili blitva, cvekla, krastavac, spanać i zelje, paradajza, paprike, brokoli, karfiola i tikvice. Za razliku od njih niže su bile cene zelene salate i dinje.

Na kvantašu u Leskovcu zabeležen je rast cene krastavca salatara.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu niža je bila cena blitve, a viša cena pasulja belog tetovca. U ponudi je bilo kelja pupčara po prvi put ove sezone.

Na zelenoj pijaci u Čačku prodaja tikvice, krompira, karfiola i šargarepe odvijala se po ceni od 50 do 60 din/kg. Za paradajz je trebalo izdvojiti od 60 do 100 din/kg, a papriku od 50 do 120 din/kg. Cena patlidžana iznosila je 70 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Loznici bila je solidna ponuda povrća. Skuplji su bili krastavac salatar, paradajz, pasulj, karfiol, a jeftiniji blitva, celer, praziluk, spanać i zelena salata.

Na zelenoj pijaci u Pančevu bili su skuplji brokoli, karfiol, krastavac salatar i paprika ljuta. Za razliku od njih jeftinija je bila šargarepa.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica