Jagode po prvi put na tezgama | Cene voća

Jagode po prvi put na tezgama | Cene voća

Obim prodaje bio je uobičajen za ovaj period godine pred praznike. U pogledu cena evidentiran je rast kod ananasa, grejpfruta i banane.

 

Na zelenoj pijaci u Leskovcu se po prvi put na tezgama pojavila domaća jagoda po dominantnoj ceni od 500 din/kg. Došlo je do rasta cena banane. Solidna ponuda domaće jabuke, slaba ponuda kruške i dosta dobra ponuda juznog voća, prvenstveno banane i pomorandže karakteristika je druge sedmice aprila na kvantašu u Beogradu.

Ponuda uvoznog voća na zelenoj pijaci Skadarlija je bila dosta loša, iz razloga što su mnoge tezge bile zatvorene. Slaba ponuda uticala je na rast cena kod ananasa, grejpfruta, kivija, limuna, mandarina, nara i pomorandži. Jedino je niža cena bila kod banana.

Ponuda voća na pijačnim tezgama u Pančevu bila je slaba. U odnosu na predhodni period bili su skuplji ananas, grejpfrut, jabuka Zlatni delišes, kivi, mandarina, suva šljiva. Pad cena evidentiran je kod jabuke Greni Smit.

U pogledu cena evidentiran je rast kod ananasa, grejpfruta i kruške ostale. Za razliku od njih jeftinije su bile jagode i kivi u odnosu na prethodni period. Obim prodaje bio je prosečan.

Reporteri STIPS iz Leskovca su protekle nedelje zabeležili pad cena ananasa, banane, jagode, kivia,. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili mandarina.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica