Domaća jagoda na zelenim pijacama | Cene voća

Na kvantašu u Beogradu domaće jagode su se mogle pazariti po ceni od 300 din/kg, a kolika je bila cena ostalog voća na kvantašu i zelenim pijacama možete saznati ovde.

Na kvantašu u Beogradu pojavila se domaća jagoda po ceni od 300 do 400 din/kg. Uobičajena je bila ponuda južnog voća. Slabija je ponuda jabuke i kruške. Pad cene je evidentiran kod ananasa, a rast kod uvozne jagode i pomorandže.

Posle nekoliko sedmica ponovo su bile otvorene zelene pijace, koje nisu radile tri sedmice zbog pandemije i vanrednog stanja.

Na Kalenić pijaci asortiman i ponuda voća bili su uobičajeni za ovaj period godine. Bolja je ponuda jagoda, koje pristižu iz domaće proizvodnje, pa je iz tog razloga i cena porasla. Rast cena zabeležen je još kod jabuke Ajdared, Greni Smit i ostale, limuna, mandarine i pomorandže.

Na zelenoj pijaci u Čačku cena limuna je varirala od 150 do 260 din/kg. Jabuka se prodavala po ceni od 130 do 150 din/kg. Za pomorandžu su kupci trebali da izdvoje od 150 do 180 din/kg, a za kivi 190 do 200 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Loznici ponuda voća bila je na prosečnom nivou. Skočile su cene banane i limuna.

Komentari