Domaća boranija po prvi put na pijaci | Cene povrća

Domaća boranija po prvi put na pijaci | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu po prvi put se ove sezone na prodajnim punktovima pojavila domaća boranija po ceni od 280 do 300 din/kg.

Što se tiče ostalog povrća, na kvantaškoj pijaci u Beogradu slabija je bila ponuda brokoli, karfiola, blitve, krastavca salatara, spanaća, pasulja i mladog crnog luka, što je uslovilo rast cene. Jeftiniji su bili krompir, lubenica, praziluk i tikvica. Obim prodaje bio je nešto slabiji u odnosu na prethodni period.

Na Kvantaškoj pijaci u Leskovcu je evidentiran rast cena celera, krastavca salatara, belog pasulja tetovca, spanaća, tikvice. Za razliku od njih pad cena evidentiran je kod belog, crvenog i mladog krompira, lubenice, belog luka, crnog luka i zelene salate.

Na Kalenić pijaci u Beogradu što se povrća tiče zabeležena je dobra ponuda graška i ostalog sezonskog povrća. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili mladi krompir i paprika.

Na zelenoj pijaci u Pančevu evidentiran je rast cene kod blitve, krompira belog, paprike i paradajza. Pad cena zabeležen je kod brokoli, celera, karfiola, kupusa, zelene salate, šargarepe i kupusa.

Na zelenoj pijaci u Užicu ponuda povrća bila je prosečna. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili šargarepa, crveni krompir i šareni pasulj. Pad cene zabeležen je kod cvekle.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica