Dobra ponuda jabuka i južnog voća | Cene voća

Dobra ponuda jabuka i južnog voća | Cene voća

Na kvantaškim pijacama u Beogradu i Leskovcu je zabeležena dobra ponuda voća, dok se na zelenim pijacama ponuda kretala od bogate do prosečne.

Na kvantašu u Beogradu bila je solida ponuda jabuke i južnog voća. Međutim, vrlo je oskudna bila ponuda kruške, kako domaće, tako i uvozne. Zabeležen je rast cene kivia i limuna. Obim prodaje bio je, takođe, dobar.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležen  je pad cene limuna.

Takođe, na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cene limuna.

Na zelenoj pijaci u Čačku dosta dobra bila je ponuda sezonskog voća. Limun se mogao pazariti po ceni od 120 do 150 din/kg, a jabuka, šargarepa po ceni od 50 do 60 din/kg. Prodajna cena oraha varirala je od 700 do 1.000 din/kg.

Na pijačnim tezgama u Kraljevu bila je prosečna ponuda voća. Skuplji su bili domaća kruška i grejpfrut.

Zelena pijaca u Loznici bila je bogata, kako količinom, tako i asortimanom poljoprivrednih proizvoda. Skuplji su bili limun i mandarina.

Požarevačku zelenu pijace karakterisala je prosečna ponuda voća, rast cena limuna, oraha, suve smokve. Za razliku od njih jeftiniji su bili banana, jabuka sorte jonagold, kruška mandarina i suva šljiva.

Na zelenoj pijaci u Pirotu su najviše u ponudi bile jabuke i južno voće. Zabeležen je rast cena dunje i mandarine, a pad cene pomorandže.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica