Crni luk, krompir i paradajz dominiraju na pijačnim tezgama | Cene povrća

Crni luk, krompir i paradajz dominiraju na pijačnim tezgama | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu evidentirana je slaba ponuda i tražnja povrća.

Osim slabe ponude, na kvantašu u Beogradu zabeležen je rast cena celera, karfiola, tikvice. Niže su bile cene cvekle, kupusa, mladog crnog luka, praziluka, šargarepe zelene salate i zelja.

Na Kalenić pijaci u Beogradu zabeležena je bogata ponuda domaćeg svežeg povrća na pijačnim tezgama, ali je prodaja bila slaba. Skuplji su bili celer, kupus, spanać, tikvice i zelena salata. Za razliku od njih pale su cene karfiola, krastavca salatara, ljute paprike, crnog luka i paradajza u odnosu na predhodni period.

Na zelenoj pijaci u Čačku prodajna cena krompira varirala je od 50 do 60 din/kg, a kupusa od 35 do 40 din/kg. Paprika se prodavala po ceni od 80 do 150 din/kg, dok je cena šargarepe iznosila 60 din/kg. Skuplji je bio šareni pasulj, a jeftinija dinja.

Na kvantašu u Leskovcu je bio skuplji krastavac salatar, a jeftinija paprika.

Na zelenoj pijaci u Pančevu bolja ponuda krompira paprike, crnog luka, patlidžana, tikvice, zelene salate i šargarepe uslovili su pad cena u odnosu na predhodni period. Za razliku od njih skuplji su bili boranija, kelj, karfiol, mladi crni luk i zelen.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica