Cene voća za period 07-11.11.2019.

Cene voća za period 07-11.11.2019.

Smanjen obim ponude i sortiment grožđa na kvantaškim i zelenim pijacama obeležili su prethodni period. Po prvi put se tokom ove sezone na kvantaškoj pijaci u Beogradu pojavila mušmula. 

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu po prvi put se tokom ove sezone pojavila mušmula po ceni od 100 din/kg. Još uvek ima maline po ceni od 650 din/kg. Slabija je bila ponuda i sortiment belog i crnog grožđa, što je uslovilo rast cene. Skuplja je bila i šljiva čija je ponuda bila sporadična. U ponudi je dominirala jabuka. Pad cena u odnosu na prethodni period evidentiran je kod kruške i pomorandže.

Na kvantašu u Leskovcu bila je bolja ponuda jabuka, što je uslovilo pad cena ovog voća. Za razliku od njih skuplji su bili grožđe i kruška zbog slabije ponude.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je rast cena grožđa, kivia. Niža je bila cena limuna .

Na zelenoj pijaci u Čačku je što se ponude voća tiče dominirala jabuka. Cena je varirala od 50 do 60 din/kg u zavisnosti od sorte. Za kruške su kupci tebali da izdvoje 80 din/kg, dok je cena grožđa varirala od 110 do 120 din/kg.

U Pančevu pijačne tezge bile su solidno popunjene voćem. Jeftiniji su bili jabuka sorte ajdared, grožđe crno, kruška viljamovka, pomorandža. Rast cena evidentiran je kod kruške ostale, dunje, banane, belog grožđa.

U Loznici na zelenoj pijaci je takođe bila dobra ponuda voća. Proizvođači i trgovci su po višim cenama prodavali bananu, dunju, grejfrut, grožđe, mandarine. Nešto niža cena zabeležena je kod limuna.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica