Cene voća za period 07-11.06.2019.

Cene voća za period 07-11.06.2019.

Nedelju za nama obeležila je prva ponuda maline i višnje marele na pijacama u Srbji.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu je zabeležena prva ponuda maline po ceni od 350 din/kg i višnje marele po ceni od 100 din/kg. Došlo je do rasta cene jagode u odnosu na prethodni period, dok su jeftinije bile kajsije, breskve i nektarine. U odnosu na prethodnu nedelju na kvantašu u Leskovcu bili su skuplji jabuka, kivi, banana, limin, pomorandža, a jeftiniji kajsija, trešnja i breskva.

Ponuda sezonskog voća (breskva, nektarina, kajsija ) proširena je i bogatija na zelenoj pijaci u Pirotu. Cene su visoke, zato što se radi o uvozu, i nedostupne najširem krugu kupaca. Dosta dobra bila je ponuda domaće trešnje. Zbog velike tražnje cena je još uvek 200 din/kg.

Cena trešnje na pijačnim tezgama u Čačku iznosila je 150 din/kg, dok su za jagode kupci trebali da izdvoje od 120 do 180 din/kg. Ponuda jabuke bila je slabija, dok su ponuda i cene južnog i orašastog voća bili uglavnom na prošlonedeljnom nivou.

Na zelenoj pijaci u Vranju je tokom protekle nedelje došlo do pada cene jabuke srednje domaće sa 60 na 50 din/kg, zbog slabijeg kvaliteta i do rasta cene limuna sa 100 na 120 din/kg, zbog boljeg kvaliteta. U Pančevu na zelenoj pijaci bili su jeftiniji breskva, trešnja i jabuka zlatni delišes. Rast cene evidentiran je kod ananasa, jagode, limuna i pomorandže.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica