Cene voća za period 04-08.01.2019.

Cene voća za period 04-08.01.2019.

U toku protekle nedelje na zelenim pijacama širom Srbije zabeležena je prosečna ponuda i tražnja voća za ovaj period godine.

Nepovoljne vremenske prilike i sneg koji je padao od ranog jutra uticali su na slabu ponudu i prodaju voća na pijaci “Skadarlija” u Beogradu. Cene su uglavnom mirovale. Rast je evidentiran kod jabuke sorte zlatni delišes i jabuke ostale.

Ponuda voća bila je prosečna na zelenoj pijaci u Užicu. Cene su može se reći i visoke u odnosu na markete. Kvalitet voća bio je dosta dobar.

Na zelenoj pijaci u Vranju je tokom protekle nedelje došlo do pada cene mandarine sa 120 na 100 din/kg i pomorandže sa 100 na 80 din/kg zbog bolje ponude i jabuke srednje ostale sa 50 na 40 din/kg zbog slabijeg kvaliteta u ponudi.

Slaba ponuda, a još slabija prodaja voća bila je na Kvantaškoj pijaci u nedelji između dva praznika. Najviše u ponudi je bilo južnog voća i sušenog i jezgrastog voća. Što se cena tiče zabeležen je rast kod grožđa belog ostalog, jabuke sorte zlatni delišes, jabuke ostale, mandarine i pomorandže.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica