Cene povrća za period 25-29.01.2019.

Cene povrća za period 25-29.01.2019.

U toku protekle nedelje na zelenim pijacama širom Srbije zabeležen je smanjen obim ponude povrća izazvan vremenskim uslovima.

Na zelenoj pijaci u Užicu ponuda povća još uvek je dosta slaba, naročito paradajza i krastavca salatara. Prodavci kažu da nisu konkurentni marketima. Cene belog luka domaćeg i šargarepe bile su više u odnosu na prethodni period. Za razliku od njih, cena krompira bila je nešto niža i iznosila je 50 din/kg. Za veću kupljenu količinu najčešća cena se kretala od 40 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Čačku najčešća cena brokole, karfiola i tikvice iznosila je 250 din/kg. Krompir se prodavao po ceni od 50 do 60 din/kg. Crni luk se najčešće mogao pazariti za 80 din/kg, a paradajz i šampinjoni za 200 din/kg. Prodajna cena praziluka bila je 120 din/kg.

Raznovrsna je bila ponuda povrća na zelenoj pijaci u Loznici. Cene većine proizvoda su ostale na prošlonedeljnom nivou. Evidentiran je rast cena krtolastog povrća.

Na kvantašu u Beogradu mogao se pazariti mladi krompir uvezen iz Francuske po ceni od 150 din/kg. Ponuda ostalog povrća bila je slabija zbog nepovoljnih vremenskih uslova i otežanog skladištenja. U pogledu cena zabeležen je rast kod blitve, celera, karfiola, kupusa, lubenice, paprike babure, paprike ostale, paprike šilje, paradajza, zelene salate i tikvice.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica