Cene povrća za period 21-25.12.2018.

Cene povrća za period 21-25.12.2018.

U toku protekle nedelje na zelenim pijacama u Srbiji zabeležena je nešto slabija ponuda i prodaja povrća usled niskih temperatura.

Na Kalenić pijaci u Beogradu zabeležena je nešto slabija ponuda povrća usled niskih temperatura i poledice. Više cene zabeležene su kod blitve, karfiola, kelja, krastavca salatara, crnog luka, paprike, patlidžana, praziluka, spanaća i zelene salate.

Na zelenoj pijaci u Vranju što se povrća tiče došlo je do pada cene luka crnog, paprike ljute, pasulja belog, pasulja tetovaca, pasulja gradištanca, peršuna lišćara i šargarepe.

Na zelenoj pijaci u Čačku krompir i crni luk su se mogli pazariti po ceni od 50 do 60 din/kg. Kod šampinjona najčešća cena je iznosila 200 din/kg, kod paradajza 120 din/kg, praziluka 70 din/kg, dok je kod kupusa cena protekle nedelje varirala od 25 do 30 din/kg.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu bez obzira na hladno vreme ponuda i potražnja povrtarskih kultura bila je solidna. Lošije vremenske prilike uticale su na rast cena kod brokolija, karfiola, paprike šilje, paradajza, čeri paradajza, patlidžana, peršuna lišćara, praziluka, šargarepe i spanaća. Jeftiniji je bio beli luk u odnosu na prethodni period.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica