Cene povrća za period 21-25.07.2017.

Cene povrća za period 21-25.07.2017.

Na zelenim pijacama u Srbiji dinja i lubenica su se tokom protekle nedelje prodavale po nižim cenama.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do rasta cene paprike babure. Za razliku od nje, jeftiniji su bili blitva, boranija, dinja, lubenica, paradajz, šargarepa, zelena salata i zelje. Ponuda je bila bolja, dok se obim prodaje zadržao na prošlonedeljnom nivou.

Na pijačnim tezgama u Čačku lubenica je bila jeftinija u odnosu na prethodni period i cena se kretala od 20 do 25 din/kg. Krompir se prodavao po ceni od 30 do 40 dinara za kilogram. Dominantna cena krastavca iznosila je 50 din/kg, dok je kod tikvica cena varirala od 40 do 50 din/kg. Za crni luk su kupci trebali da izdvoje od 50 do 60 din/kg, a za paradajz i papriku od 60 do 100 din/kg. Kod šampinjona je kao i prethodne sedmice dominirao iznos od 200 din/kg.

Iako je ponuda povrća na prodajnim punktovima na kvantašu u Beogradu bila dobra i raznovrsna, obim prodaje bio je slabiji u odnosu na protekli period. U pogledu cena evidentiran je pad kod dinje, lubenice, celera, cvekle, kelja, paprike, paradajza, pasulja, patlidžana i šargarepe. Za razliku od njih, skuplje su bile zelena salata, blitva, boranija, ali i brokoli, karfiol i beli luk.

 

 

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica