Cene povrća za period 21-25.06.2019.

Cene povrća za period 21-25.06.2019.

Ponuda povrća se portekle nedelje stabilizovala na pijacama u Srbiji, dok je cena peršuna korenaša i paškanata neuobičajno visoka za ovaj period godine.

Bolja ponuda boranije, krompira, krastavca salatara i crnog luka uticala ja na pad cena na kvantašu u Beogradu. Pored njih jeftiniji su bili dinja, lubenica, tikvice i zelena salata. Rast cena evidentiran je kod blitve, mladog crnog luka, zelja, peršuna korenaša i paškanata.

Što se povrća na kvantašu u Leskovcu tiče jeftiniji su bili boranija, karfiola, crni luk, paprika šilja, paprika babura i paradajz. Rast cena zabeležen je kod spanaća i graška. Cene ostalih proizvoda bili su na nivou prošlonedeljnih.

Stabilnija je bila ponuda povrća na zelenij pijaci u Pirotu. Bolja je bila ponuda krastavca salatara, krompira, crnog luka, paprike i paradajza uticala je na pad cena.

Na zelenoj pijaci u Vranju bolja ponuda dinje, lubenice, belog luka, paprike ljute, paprike ostale, paprike babure, paradajza i tikvice uslovila je pad cena. Za razliku od njih skuplja je bila šargarepa.

Na zelenoj pijaci u Loznici je iz dana u dan bolja ponuda boranije i paprike pa je i cena niža u odnosu na predhodni period. Još uvek se nije stabilizovala ponuda i cena korena peršuna i paškanata, pa je i cena neuobičajeno visoka.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica