Cene povrća za period 17-21.08.2018.

Cene povrća za period 17-21.08.2018.

U toku protekle nedelje zabeležena je solidna ponuda krompira, crnog luka, krastavca, tikvice i paradajza na pijaci “Skadarlija” u Beogradu.

Ponuda i prodaja ostalih povrtarskih kultura bili su slabi. Evidentiran je rast cena kod žute boranije, spanaća i tikvice. Za razliku od njih jeftiniji su bili cvekla, karfiol, patlidžan i šampinjoni.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do pada cene paprike ostale, paprike šilje i paradajza, a do rasta cene dinje i kupusa, dok su cene ostalog povrća uglavnom na prošlonedeljnom nivou. Ponuda povrtarskih kultura bila je bolja, dok je tražnja zadržala prošlonedeljni nivo.

Na zelenoj pijaci u Loznici jeftiniji u odnosu na prethodni period bili su cvekla, paprika šilja i patlidžan, a skuplje šarena boranija, dinja, beli krompir, paškanat i zelen.

Na zelenoj pijaci u Čačku zabeležena je dobra ponuda povrća. Jeftiniji je bio paradajz, dok su najčešće cene ostalih proizvoda ostale nepromenjene.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je dosta slaba ponuda, ali i prodaja povrtarskih kultura. Rast cena evidentiran je kod blitve, brokole, karfiola, lubenice, dinje, zelja, peršuna lišćara i spanaća. Za razliku od njih bili su jeftiniji cvekla, kupus, beli luk, paprika ostala, paradajz, patlidžan, rotkvica i tikvica.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica