Cene povrća za period 14-18.12.2018.

Cene povrća za period 14-18.12.2018.

S obzirom na to da je polovina decembra ponuda povrća je bila dosta dobra na prodajnim punktovima kvantaške pijace u Beogradu. Rast cena zabeležen je kod blitve, crnog luka, rotkvica i zeleni, dok je pad cene u odnosu na prethodni kvartal zabeležen jedino kod rotkve.

Ponuda povrća bila je dosta dobra na Kalenić pijaci u Beogradu. Više cene zabeležene su kod krastavca salatara, paprike babure, paradajza, patlidžana i praziluka.

U Loznici je došlo do pada cena kod kelja i zeleni, a skuplji su bili cvekla, krastavac salatar, luk crni, luk beli, kupus i rotkvica.

Na zelenoj pijaci u Vranju što se povrća tiče evidentiran je rast najčešće cene krastavca salatara, luka belog, luka crnog, paškanata i spanaća.

Na zelenoj pijaci u Pančevu došlo je do rasta cene karfiola i šarenog pasulja, a jeftinije su bile paprike šilje, babure i šampinjoni.

Pijačne tezge u Čačku su bile solidno snabdevene povrćem u nedelji za nama. Skuplja je bila zelena salata, dok su cene ostalih proizvoda bile nepromenjene u odnosu na predhodni period.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica