Cene povrća za period 13-17.9.2019.

Cene povrća za period 13-17.9.2019.

Zabeležena je dobra ponuda, ali manji obim prodaje od očekivanog. Najtraženiji su bili paprika, paradajz i patlidžan.

Protekle sedmice ponuda povrća je bila dosta dobra, ali je obim prodaje proizvoda manji od očekivanja prodavaca.

Evidentiran je pad cena kod blitve, boranije, celera, kelja, pojedinih vrsta paprike, spanaća i tikvice. Za razliku od njih skuplji su bili patlidžan, šampinjoni i dinja. Nešto jeftinija je bila  brokola, dok su poskupeli kupus, šargarepa i zelen. Nastavljen je pad cene krastavca salatara. Jeftiniji su bili još i kupus i crni luk. Za razliku od njih zabeležen je rast cene belog luka, ljute paprike. Skuplji je u odnosu na prethodni period bio i patlidžan.

Najtraženiji su bili paprika, paradajz i patlidžan. Cena paradajza varira od 100 dinara na Begradskim pijacama do 40 dinara u Leskovcu. Patlidžan se kreće od 150 dinara do 60 dinara, koliko je u Zrenjaninu, a za papriku je potrebno izdvojiti 120 dinara u Beogradu, dok je u Požarevcu zabeležena najniža cena paprike od 70 dinara.

Na zelenoj pijaci su jeftiniji bili šargarepa, brokola, krastavac salatar, paprika šilja. Na zelenoj pijaci u Pančevu, evidentiran je rast cene blitve, paprike i peršuna korenaša. Za razliku od njih jeftiniji su bili lubenica, krastavac salatar, beli pasulj, šargarepa i zelen.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica