Cene povrća za period 07-11.11.2019.

Cene povrća za period 07-11.11.2019.

Na kvantašu u Begradu dobra ponuda povrća i loša prodaja proizvoda okarakterisala je sedmicu za nama. Na zelenoj pijaci u Čačku nije bilo značajnijih promena cena povrća, dok je u Pančevu zabeleženo pojeftinjenje, ali i poskupljenje pojedinih vrsta povrća.

Na kvantašu u Leskovcu što se tiče povrća, u odnosu na prethodni period, skuplji su bili paradajz, paprika ljuta, celer i karfiol, a jeftiniji patlidžan.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je rast cena paprike babure, paprike ljute i paradajza. Niža je bila cena kupusa.

Na kvantašu u Begradu dobra ponuda povrća i loša prodaja proizvoda okarakterisala je sedmicu za nama. Skuplji su bili krastavac salatar, mladi crni luk, praziluk i paprika ostala. Evidentiran je pad cena kelja, spanaća, zelene salate i šampinjona.

Na zelenoj pijaci u Čačku nije bilo značajnijih promena cena povrća. Za šargarepu, krompir i tikvice je trebalo izdvojiti od 50 do 60 din/kg. Prodaja crnog luka odvijala se po ceni od 70 do 80 din/kg, dok je cena paradajza od 60 do 100 din/kg. Dominantna cena patlidžana iznosila je 70 din/kg.

Na pijačnim tezgama u Pančevu jeftiniji su bili tikvica, zelena salata, crni luk, beli luk i boranija žuta. Rast cena evidentiran je kod paprike ljute, paprike šilje i krastavca salatara.

Na pijaci u Loznici skuplji su bili patlidžan, pasulj šareni, papriku ljutu i zelenu salatu. Niže su bile cene boranije šarene, tikvice, mladog luka i paprike ostale.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica