Cene povrća za period 07-11.06.2019.

Cene povrća za period 07-11.06.2019.

Tokom prve nedelje juna došlo je do pada cena crnog luka, celera i parike ljute, a do rasta cena dok krastavca salatara i spanaća.

Slabija je bila ponuda povrtarskih kultura tokom prve sedmice juna na prodajnim punktovima na kvantaškoj pijaci u Beogradu, a razlog su loše vremenske prilike i verski praznik. U pogledu cena evidentiran je pad cena crnog luka, mladog krompira, celera, ljute paprike, praziluka i zeleni. Skuplji su bili mladi luk, tikvica, spanać i peršun lišćar.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu došlo je do pada cene kupusa i paprike ljute. Skuplji su bili krastavac salatar i paprika babura.

Što se povrća na zelenoj pijaci u Pirotu tiče pad cena evidentiran je kod dinje, belog luka, paprike babure, paradajza, paškanata, praziluka i tikvica. Skuplji su u odnosu na prethodnu sedmicu bili krastavac salatar, paprika šilja, paprika ljuta, rotkvica i spanać.

U Pančevu na zelenoj pijaci bili su jeftiniji krastavac salatar, celer, kupus, beli luk, beli pasulj i tikvice. Rast cene evidentiran je kod šargarepe, krompira, mladog crnog luka, paradajza, krompira i blitve.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica