Cene povrća za period 06.10-10.10.2017.

Cene povrća za period 06.10-10.10.2017.

Zbog aktulene sezone spremanja zimnice potražnja na pijacama u Srbiji tokom protekle nedelje bila je veoma dobra.

 

Na pijaci u Beogradu evidentirana je uobičajena ponuda povrća za ovaj period godine. Široka je bila lepeza sorti paprike, koja je proteklih dana bila najtraženija. Došlo je od pada cena krastavca kornišona, paprike babure, paprike ostale, rena, šampinjona i spanaća. Za razliku od njih skuplji su bili boranija, pasulj žuti i tikvice.

Sezona je spremanja zimnice te je potražnja proizvoda u Loznici bila dosta dobra. Bolja ponuda kupusa uslovila je pad cene. Za razliku od njega skuplja je bila tikvica u odnosu na poslednju nedelju septembra.

Evidentiran je rast cene karfiola i krastavca kornišona na pijacama u Vranju. Jeftiniji su bili kupus, paprika ljuta, paprika ostala, paprika šilja, paprika babura, paradajz i šargarepa.

Na pijacama u Čačku ponuda povrća je raznovrsna i dobra. Krastavac salatar i krompir su se mogli pazariti po ceni od 30 do 40 din/kg, dok je cena krastavca kornišona varirala od 120 do 140 din/kg. Kod tikvice i paradajza je dominirao iznos od 50 din/kg. Ponuda paprike bila je dosta dobra, a cena je varirala od 60 do 80 din/kg. Slaba je bila ponuda karfiola a dominantna cena iznosila je 180 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica