Cene povrća za period 06-10.07.2018.

Cene povrća za period 06-10.07.2018.

U toku protekle nedelje na zelenim pijacama širom Srbije zabeležena je bogata ponuda povrća. Znatno bolja ponuda lubenice i dinje dovela je do pada cene.

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda povrća je bila na zavidnom nivou. Kupus i dinja su se mogli pazariti po ceni od 60 din/kg, a lubenica za 25 din/kg. Kod paprika cena se uglavnom kretala od 80 din/kg, dok je cena paradajza varirala od 50 do 80 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Vranju niže su bile cene kupusa i mladog krompira, a poskupeli su blitva, celer, cvekla i ljuta paprika.

Na zelenoj pijaci u Pančevu što se povrća tiče rast cena je zabeležen kod krastavca salatara, pasulja, tikvice i mladog crnog luka. Za razliku od njih, jeftiniji su bili patlidžan, paprika babura, paradajz i zelena salata.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je rasnovrsna i bogata ponuda povrća na prodajnim punktovima tokom prve sedmice jula. Znatno bolja ponuda lubenice i dinje dovela je do pada cena. Niže su takođe bile cene spanaća, paprika, tikvice, patlidžana, praziluka, peršuna korenaša i paškanata. Za razliku od njih skuplji su bili krastavac salatar i zelena salata.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica