Cene povrća za period 04-08.01.2019.

Cene povrća za period 04-08.01.2019.

U toku protekle nedelje zabeležena je slaba ponuda i još slabija prodaja povrća na zelenim pijacama širom Srbije.

Na beogradskoj pijaci „Skadarlija“ tokom prve sedmice januara na tezgama je zabeležena slaba ponuda povrća. Jedina promena cene evidentirana je kod paradajza koji je bio skuplji u odnosu na predhodni period.

Na zelenoj pijaci u Užicu ponuda povrća bila je prosečna, što su pojedini prodavci iskoristili i drže visoku cenu, uprkos prosečnoj tražnji.

U Vranju što se povrća tiče, došlo je do rasta cene blitve, luka crnog i peršuna lišćara, dok su cene ostalog povrća uglavnom zadržale prošlonedeljni nivo.

Ponuda povrća bila je dobra tokom prve nedelje januara na zelenoj pijaci u Čačku. Krompir i crni luk su se pazarili po ceni od 50 do 60 din/kg. Kod šampinjona je najčešća cena iznosila 200 din/kg. Za kupus su kupci trebali da izdvoje od 25 do 30 din/kg. Slabija ponuda paprike bila je slabija što se odrazilo na rast cena. Varirala je od 250 do 300 din/kg. Kod paradajza najčešća cena se kretala od 120 din/kg, a kod praziluka od 70 din/kg.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu zabeležena je dosta slaba ponuda povrtarskih kultura prvenstveno zbog niske temperature i otežanih uslova skladištenja. Prodaja je takođe bila slaba. U pogledu cena primećen je rast kod blitve, brokolija, kupusa, mladog crng luka, paprike ljute, rotkvice, spanaća, tikvice i zelene salate.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica