Cene povrća za period 01-05.03.2019.

Cene povrća za period 01-05.03.2019.

Protekle nedelje došlo je do pada cena brokolija i karfiola, ali do rasta cena crvene paprike i celera.

Na kvantašu u Leskovcu nastavljen je trend pada cena brokolija, karfiola, paradajza i spanaća. Niže su, takođe, bile cene krompira, mladog crnog luka, paškanata i rotkvice. Za razliku od njih skuplji su bili krastavac salatar, paraziluk i zelena salata. Na zelenoj pijaci u ovon gradu zabeležen je rast cene celera i praziluka, dok je spanać bio jeftiniji.

Što se povrća tiče niže su bile cene brokole, karfiola, tikvica, paradajza i spanaća na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili celer i crvena paprika.

Ponuda i tražnja povrća u Vranju bila je nepromenjena. Na ovoj pijaci došlo je do pada cene kupusa i praziluka, dok su cene ostalih povrtarskih kultura uglavnom na prošlonedeljnom nivou.

Zabeležena je dobra ponuda sezonskog povrća protekle sedmice na zelenoj pijaci u Loznici. Dominantne cene proizvoda uglavnom su mirovale.

Na zelenoj pijaci u Čačku cena krompira i kupusa varirala je od 60 do 65 din/kg, a crnog luka 100 din/ kg. Za paradajz su kupci protekle sedmice trebali da izdvoje 200 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica