Cene povrća za period 01-05.02.2019.

Cene povrća za period 01-05.02.2019.

Ponuda povrća na pijacama širom Srbije bila je solidna uprkos lošem vremenu za ovaj period godine. Zabeležen je rast cene krompira.

U Beogradu uprkos hladnom vremenu ponuda povrća bila je solidna za ovaj period godine na prodajnim punktovima. Promet je bio slab kao i prethodne sedmice. Skuplji su bili blitva, celer, karfiol, kupus, paradajz, paprika babura, paprika šilja, tikvice i zelena salata. Za razliku od njih niže su bile cene dinje, praziluka, rena i spanaća.

Ponuda povrća u Užicu bila je vrlo slaba. Popunjenost je bila svega 1/3 od ukupnog broja tezgi. Krompir, cvekla, šargarepa, beli luk i pored visokih cena su i dalje najviše traženi, dok se ostali proizvodi, kako kažu prodavci, teško prodaju.

Što se tiče povrća na pijacama u Leskovcu, zabeležen je rast cena krompira, pasulja, zelene salate, spanaća, paškanata, kupusa i celera. Ovo je uticalo i na rast cena proizvoda na zelenoj pijaci.

Cene, ponuda i tražnja povrtarskih kultura bili su na prošlonedeljnom nivou na pijacama u Vranju. Od povrtarskih kultura u Loznici skuplji su bili krompir i tikvice u odnosu na prethodni period.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica