Brokoli i karfiol ponovo u ponudi | Cene povrća

Brokoli i karfiol ponovo u ponudi | Cene povrća

Na kvantašu u u Beogradu posle određenog vremena pojavio se u ponudi brokoli i karfiol.

Na kvantašu u Beogradu pojavio se u ponudi brokoli po ceni od 550 din/kg i karfiol po ceni od 320 din/kg. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili kelj pupčar, crni luk, krompir, paradajz, zelen i žuti pasulj. Pad cena evidentiran je kod blitve, paprike babure, belog luka, zelene salate i peršuna korenaša. Prodaja prizvoda bila je prosečna.

Uvođenjem vanrednog stanja doneta je Odluka o prestanku rada zelenih pijaca u Srbiji pa umesto sa zelenih pijaca prikupljeni su podaci o ponudi, tražnji poljoprivrednih proizvoda u maloprodajnim objektima i cenama sa PDVom.

U maloprodajnim objektima na području Čačka cena krompira varirala je od 65 do 80 din/kg. Ponuda spanaća bila je znatno lošija pa je cena iznosila 100 din/kg. Za zelenu salatu 35 do 40 dinara po glavici.

Na području Loznice bila je bogata ponuda povrća u marketima i specijalizovanim objektima za prodaju povrća i voća. Nije bilo značajnijeg odstupanja u cenama u odnosu na predhodni period. Pad cena zabeležen kod mladog luka i salate.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica