Breskva skuplja, a kupina jeftinija | Cene voća

Breskva skuplja, a kupina jeftinija | Cene voća

Na kvantašu u Beogradu uprkos boljoj ponudi breskve i nektarine cena je je bila nešto viša kod oba proizvoda.

Na kvantašu u Beogradu pored poskupljenja breskve i nekarine i višnja je bila skuplja. Niža je bila cena borovnice, grozđa, jabuke, kruške, limuna i šljive. Prodaja je bila malo bolja u odnosu na prethodni period.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu u ponudi su se našle bele i u crne sorte grožđa, a zabeležen je i rast cena kajsije, beskve i nektarine. Za razliku od njih niža je bila cena jabuke.

Na kvantašu u Nišu došlo je do rasta cena breskve, nectarine i kajsije.

Na pijaci Skadarlija u Beogradu je dominirala ponuda breskve, nektarine i šljive. Slabija je bila ponuda kajsije. Što se cena tiče jedino je kupina bila jeftinija u odnosu na predhodni period.

Na pijačnim tezgama u Loznici evidentirana je bogata ponuda raznovrsnog voća. Zabeležen je rast cena breskve, kajsije, limuna i oraha. Niže su bile cene banane, kupine i nektarine.

Na zelenoj pijaci u Čačku cena borovnice iznosila je 1.000 din/kg, a kruške 100 din/kg. Za višnju je trebalo izdvojiti od 80 do 100 din/kg, a za kajsiju 150 din/ kg. Jeftiniji su bili banana, limun i šljiva.

Na zelenoj pijaci u Pančevu zabeležena je dosta dobra ponuda breskve, nektarine, maline i šljive. To je uslovilo pad cena ovih poljoprivrednih proizvoda.


Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica