Bogata ponuda domaćeg sezonskog povrća | Cene povrća

Bogata ponuda domaćeg sezonskog povrća | Cene povrća

Posle nekoliko sedmica ponovo su bile otvorene zelene pijace, koje nisu radile tri sedmice zbog pandemije i vanrednog stanja.

Na kvantašu u Beogradu domaćeg sezonskog povrća bilo je u izobilju na prodajnim punktovima. Prednjačili su zeleniš, mladi krompir, kupus, tikvice, brokoli i karfiol. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, karfiol, kupus, mladi kromnpir, tikvice, zelena salata i mladi luk. Rast cena evidentiran je kod praziluka i pasulja belog tetovca.

Na Kalenić pijaci ponuda sezonskog povrća bila je odlična. Najviše u ponudi je bilo blitve, kupusa, rotkvice, mladog luka, spanaća, zeli, zelene salate. U odnosu na one cene od pre tri nedelje došlo je do pada cene kod brokole, karfiola, krastavca, mladog kupusa, mladog krompira, ljute paprike, patlidžana, spanaća, tikvica, zeleni i zelja. Do rasta cena došlo je kod blitve, kelja, paradajza i praziluka.

Počela je ponovo sa radom zelena pijaca u Čačku, ali je ponuda nešto lošija. Krompir se prodavao po ceni od 65 do 80 din/kg, dok je cena spanaća iznosila 100 din/kg. Glavica salate se mogla pazariti za 35 do 40 dinara, a šargarepa za 60 din/kg.

U Loznici ponuda povrća na tezgama ponovo otvorene zelene pijace bila je na prosečnom nivou. Skočile su cene paprike šilje, pasulja, pečurke i spanaća. Pad cena zabeležen je kod brokoli, karfiola, belog luka, paradajza i paprike babure.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica