Beli pasulj jeftiniji u Leskovcu, a paprika u Beogradu | Cene povrća

Beli pasulj jeftiniji u Leskovcu, a paprika u Beogradu | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu nastavljen je trend dobre ponuda sezonskog povrća na prodajnim punktovima.

Na kvantašu u Beogradu skuplji su, u odnosu na prethodni period, bili blitva, dinja, karfiol, lubenica, paprika babura, a jeftiniji boranija, ljuta paprika, paprika ostala i spanać.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad belog pasulja i rast cena karfiola, krastavca kornišona, luka belog, paradajza, patlidžana, paprike ljute, paprike babure i šilje.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu niže su bile cene, blitve, boranije, krastavca salatara i spanaća u odnosu na prethodni period. Za razliku od njih skuplji su bili šljiva, dinja, karfiol, paprika babura i paprika šilja.

Na zelenoj pijaci u Čačku, što se povrća tiče najviši raspon cena evidentiran je kod paprika, jer je varirao od 60 do 130 din/kg. Za kupus su kupci trebali da izdvoje od 20 do 25 din/kg, a za krompir od 40 do 50 dinara. Cena šargarepe bila je 60 din/kg, dok je cena kornišona varirala od 90 do 100 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu su skuplji bili karfiol i patlidžan a jeftiniji celer, paškanat i šargarepa.

Na zelenoj pijaci u Loznici u ponudi povrća najviše je bilo kupusa, krastavca kornišona i karfiola, što se odrazilo na pad cena u poređenju sa prethodnim periodom.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica