Vesti – Tradicionalno savetovanje povrtara u Novom Sadu

Vesti – Tradicionalno savetovanje povrtara u Novom Sadu

U subotu, 13. februara, u velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma održaće se XVII naučno-stručni skup povrtara pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“. Organizatori skupa su Vojvođansko društvo povrtara i Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.

Povrće - ©Agromedia 

Ovo tradicionalno savetovanje povrtara počinje u 9 časova, a tokom dana će posetioci moći da čuju brojna stručna predavanja, informišu se o tržištima i mogućnostima plasmana povrća, savremenoj proizvodnji u ovoj grani poljoprivrede, zaštiti od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova, spoju povrtarstva i turizma i drugim aktuelnim pitanjima.

Neki od predavača biće prof. dr Žarko Ilin, prof. dr Ivana Maksimović, prof. dr Vladan Marković i drugi. Uz to, u holu na prvom spratu Master centra, od 8 do 15 časova predstaviće se i brojne firme koje u svojoj ponudi imaju proizvode iz oblasti povrtarstva.
 

Povrće - ©Agromedia

Osim predavača, stručnjaka iz ove oblasti i predstavnika firmi, ovo savetovanje okupiće i proizvođače povrća, udruženja povrtara, predstavnike zadruga, medije i druge. Ulaz na Sajam biće slobodan, a parking za posetioce se naplaćuje. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica