USKORO počinje „Belocrkvanski festival rakije“ – POŠALJITE UZORKE!

USKORO počinje „Belocrkvanski festival rakije“ – POŠALJITE UZORKE!

Za poljoprivredni portal Agromedia, manifestaciju “Belocrkvanski festival rakije” je najavio v.d. direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva, Novica Jovanović. Uz to, on je uputio zvaničan poziv proizvođačima jakih alkoholnih pića da uzorke dostave do 19. jula!

Bela Crkva je i ove godine mesto održavanje ’Belocrkvanskog festivala rakije’. Prošle godine se premijerno održao ovaj festival i pokazalo se da je to ono što se stanovništvu i turistima svidelo pa smo na osnovu toga odlučili da i ove godine nastavimo sa tim!“, navodi Jovanović.
 

Belocrkvanski festival rakije - jedan od učesnika - foto: @Agromedia - arhiva

Razlika, u odnosu na prošlu godinu, je ta što će, pored nastavljanja ove tradicije, datum održavanja manifestacije biti pomeren, tako da će ove godine biti 06. avgusta, prvog vikenda u avgustu, što je centralni deo naše turističke sezone.
 

Do 19. jula svi zainteresovani mogu poslati uzorke svojih jakih alkoholnih pića, likera i ostalih alkoholnih proizvoda.

I ove godine se manifestacija održava na našem glavnom, prvom, belocrkvanskom jezeru, u bašti restorana „Jezero“ gde će posetioci imati mogućnost da, pored uživanja u ovoj manifestaciji u vidu degustacije rakije, slušanja tamburaša, kao i uživanja u kulturno-umetničkom programu, probaju specijalitete sa područja Bele Crkve i uživaju u belocrkvanskim jezerima.

Belocrkvanski festival rakije - jedan od učesnika - foto: @Agromedia - arhivaDo kada proizvođači jakih alkoholnih pića treba da dostave uzorke na ocenjivanje?

Do 19. jula svi zainteresovani mogu poslati uzorke svojih jakih alkoholnih pića, likera i ostalih alkoholnih proizvoda jer će se 20. jula, dan nakon toga, vršiti ocenjivanje od strane stručne ocenjivačke komisije na čelu sa prof. dr Ninoslavom Nikićevićem.
 

A šta je potrebno za učešće, odnosno, uzorci koje treba da pošalju, kako treba da ih zapakuju, koliko treba da bude te rakije, likera ili nekog drugog jakog alkoholnog pića?


Sve osobe koje su zainteresovane da šalju svoje uzorke to mogu da učine direktnim dolaskom u Turističku organizaciju opštine Bela Crkva ili ih mogu poslati poštom u zatvorenoj kutiji i naznačiti da se šalje paket za ovu manifestaciju, a naša adresa je Proleterska broj 2 u Beloj Crkvi.
 

Belocrkvanski festival rakije - jedan od učesnika - foto: @Agromedia - arhiva


Oni koji budu slali uzorke potrebno je da svoj proizvod pošalju u dve flaše, zapremine od 0,7 litara. Jedna služi za ocenjivanje, a druga je tu ukoliko dođe do nekog oštećenja na prvoj, ali i zbog arhive da bi ostao uzorak koji će biti ocenjivan.
 

Sve osobe koje su zainteresovane da šalju svoje uzorke to mogu da učine direktnim dolaskom u Turističku organizaciju opštine Bela Crkva ili ih mogu poslati poštom u zatvorenoj kutiji i naznačiti da se šalje paket za ovu manifestaciju, a naša adresa je Proleterska broj 2 u Beloj Crkvi.


A koliko će ove godine biti izabrano najboljih od najboljih rakija?

Postoje različite kategorije, ali te kategorije se prave na osnovu pristiglih uzoraka, tako da će od toga i zavisiti koliko će biti kategorija i kakav će biti plasman, kao i kakvi će biti pokloni, medalje i nagrade.

Dakle, ostaje samo da vas još jednom pozovemo da posetite „Belocrkvanski festival rakije“ i da u Beloj Crkvi provedete nekoliko dana, jer je ta opština poznata po jezerima, ali i da uživate u samom festivalu!

 

Sagovornik:
Novica Jovanović, v.d. direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica