Na 50. LORISTU očekuje se više od 400 izlagača

Na 50. LORISTU očekuje se više od 400 izlagača

Jubilarni Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta biće održan na Novosadskom sajmu od 3. do 8. oktobra. LORIST se organizuje već 50. godinu za redom i posvećen je očuvanju prirode i negovanju zdravih stilova života, rekli su organizatori.

Međunarodni sajam lova, ribolov i sport - © Pixabay 

“Beležimo ozbiljan rast u svim segmentima. Imaćemo više od 400 izlagača iz 11 zemalja, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije”, generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković.

Cvetković je kazao da će proizvođači i zastupnici vodećih svetskih brendova posetiocima na sajmu ponuditi najkvalitetnije prozvode i opremu za lov i ribolov, dodajući da je pripremljena izložba lovačkih trofeja. Kako je rekao Cvetković, poslednja takva izložba održana je na Novosadskom sajmu 1993. godine.

Ovogodišnji Sajam sporta u Novom Sadu neuporedivo je bogatiji u odnosu na prethodne godine, a biće održan pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, najavljuju organizatori. 

Na otvorenim terenima biće postavljeni sportski tereni za fudbal, odbojku, košarku i rukomet, dok će u hali biti montirani ringovi za borilačke sportove, rekao je v.d. načelnika Gradske uprave za sport i omladinu, Vlastimir Mastilović.

Sajmovi lova, ribolova, hortikulture i ekologije traju od 3. do 8. oktobra, sajmovi turizma i sporta održavaju se od 5. do 7. oktobra, a Sajam konjarstva trajaće dan duže do 8. oktobra.

Izvor: eKapija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica