Zelena pijaca Kalenić u julu uspori, ima kupaca ali u manjem broju

Zelena pijaca Kalenić u julu uspori, ima kupaca ali u manjem broju

Juče je zelena pijaca Kalenić bila dobro snabdevena voćem i povrćem i, sudeći po razgovoru sa pojedinim prodavcima, ispostavilo se da se situacija zabeležena prošle nedelje u velikoj meri promenila.

Na tezgama boranije manje nego što je očekivano, cene niže a potražnja velika. O kvalitetu se ne raspravlja mnogo, ili kupuju redovne mušterije, te imaju poverenja kakva god da je situacija, ili su se kupci odavno uverili da se na pijaci Kalenić uvek mogu osloniti na ponudu i pronaći kvalitet koji im odgovara.

Prodavci voća su nešto manje zadovoljni od prodavaca povrća. Na šaljivo pitanje da daju školsku ocenu sadašnjoj situaciji na pijaci, jedna od prodavačica nema dilemu i istog trena, uz omeh, ocenjuje jedinicom.

“Jedan – slaba prodaja. Ali, eto, prosto radiš, održavaš tezgu i to je to”, objašnjava ova sagovornica.

Poželjno više parking mesta oko pijace

Ima i dobronamernih kritika jedne dugogodišnje mušterije.  Ona kaže da su potrebni bolji uslovi za prodavce preko leta i zime. O ovome smo već čuli na gradskoj pijaci u bloku 44.

Uz to, ovde je poželjan i jedan veći parking, pošto pijacu obilaze stanovnici celog Beograda.

“Treba da obezbedimo i da kupci iz svih delova Beograda mogu da dođu. Jer, svi izađemo sa punim kesama, budu pune ruke – teško je. I dobra jedna garaža ili veći broj parking mesta bi dobro došli za Kalenić pijacu”, navodi jedna od mušterija ove pijace.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica