Uprkos kiši održan 14. SPIT u Kaću

Uprkos kiši održan 14. SPIT u Kaću

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je 18. jula otvorio 14. po redu Smotru poljoprivredne industrije i trgovine – SPIT u Kaću.

Savremena poljoprivredna proizvodnja se ne može zamisliti bez primene savremenih poljoprivrednih mašina, i pogonskih i priključnih, jer od njihovog kvaliteta, performansi i radnih učinaka zavisi kvalitet obavljenih agrotehničkih operacija u proizvodnji poljoprivrednih kultura. Zato je SPIT odlična prilika da se poljoprivredni proizvođači neposredno upoznaju sa prednostima savremene mehanizacije“, istakao je Radojević.

I ove godine poljoprivrednici su imali jedinstvenu priliku da vide kako funskcionišu najsavremenije poljoprivredne mašine u radu.

 14. SPIT u Kaću © Agromedia

Prijavljeno je najviše mašina do sada, oko 140, od toga će 60 biti prikazano u radu, predstavljaju se 32 firme, mogu slobodno da kažem da SPIT svake godine postaje sve veći, i da su poljoprivrednici shvatili da je ovo mesto gde mogu da procene koja je mašina za njih interesantna i da je isprobaju. Ovde je moguće videti mašine istog koncepta kako se ponašaju na istom terenu“, rekao je za Agromediju Voja Malešev, predsednik Udruženja 100P+.

Bio sam na gotovo svakom SPIT-u, potpuno je drugačije kada imate priliku i da sednete u mašinu, da osetite kako radi, to je ono što ovu manifestaciju čini i značajnijom od poljoprivrednog sajma“, rekao je Ivan Tomić, poljoprivrednik iz Novog Slankamena.

Održan 14. Zimski seminar farmera na Tari

Ovom tradicionalnom manifestacijom, u organizaciji Kluba 100P plus, na parceli porodičnog gazdinstva Malešev, na putu Kać – Budisava, na svečan način obeležen je kraj žetve.

Sagovornici:


Dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Voja Malešev, predsednik udruženja 100P+

Ivona Struhar, student agroekonomije


Ivan Tomić, poljoprivrednik iz Novog Slankamena

Svetozar Burgarški, poljoprivrednik iz Čeneja


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica